Motivator - mentor (konzultant pre osoby so zdravotným postihnutím)

Slovensko
Slovenský paralympijský výbor
Dlhodobá brigáda
Pi 26.4.2024 15:30

Reagovať na brigádu

Reaguj na brigádu a následne ťa bude kontaktovať zamestnávateľ.
Náplň práce, informácie o pracovnom mieste: poskytovanie včasnej pomoci, (pohybovej) motivácie a poradenstva, vrátane špecifického zamerania na uplatnenie na trhu práce, zdieľania vlastných skúseností, sprostredkovania informácií, kontaktov klientom z radov osôb so zdravotným postihnutím Ponúkaný plat: Od 13.00 – do 13.00 EUR/mesiacNástupný plat (počas 3-mesačnej skúšobnej doby) je 11,50 Eur za hodinu.Termín nástupu: 15.8.2024Druh pracovného pomeru: skrátený úväzokIné výhody: + účasť na realizácii národného projektu Sme si rovní II., ktorý je pokračovateľom predchádzajúceho úspešného národného projektu SME SI ROVNÍ. Národný projekt je spolufinancovaný z Európskeho sociálneho fondu plus (ESF+) v rámci Programu Slovensko a je zameraný na komplexnú pomoc a podporu, aktivizáciu a poradenstvo pre trh práce osobám so zdravotným postihnutím. + možnosť byť súčasťou tímu zamestnancov skúsených v práci s osobami so zdravotným postihnutímInformácie pre uchádzača: Hľadáme uchádzačov z každého kraja Slovenska. Zamestnanec bude cestovať len v rámci svojho kraja, pracuje aj v centre včasnej pomoci zriadenom v príslušnom kraji a tiež formou home office. Záujemca o uvedenú pozíciu zašle žiadosť o zamestnanie spolu s krátkym motivačným listom, kópiou svojho aktuálneho podpísaného životopisu vo formáte Europass a kópiou dokladu o najvyššom stupni ukončeného vzdelania na adresu: info@smesirovni.sk. V predmete e-mailovej správy záujemca uvedie text: Pracovná pozícia Motivátor - mentor. Predpokladaný termín pracovného pohovoru je online formou v 20. týždni. Zamestnávateľ si vyhradzuje právo reagovať len na ponuky uchádzačov, ktorí najlepšie vyhovujú opísanej pracovnej pozícii. Pracovné miesta budú obsadené osobami, ktoré najlepšie uspejú na pracovnom pohovore a zároveň následne s najlepšími výsledkami ukončia bezplatné 160 hodinové online zaškolenie na túto pracovnú pozíciu. Ostatní úspešní absolventi zaškolenia budú zaradení do databázy potenciálnych motivátorov - mentorov pre prípad obsadzovania tejto pracovnej pozície v budúcnosti. Uchádzač zaslaním e-mailu so svojím životopisom dáva súhlas Slovenskému paralympijskému výboru na spracovanie osobných údajov v súlade so zákonom č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a nariadením Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) číslo 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov.
Požadované vzdelanie:stredoškolské s maturitou
nadstavbové/vyššie odborné vzdelanie
vysokoškolské I. stupňa
vysokoškolské II. stupňa
vysokoškolské III. stupňa
Ďalšie požiadavky na kandidáta:

Osobnostné predpoklady/zručnosti a všeobecné spôsobilosti: komunikatívnosť, empatia, asertivita, ochota pomáhať (zmysel pre spolupratričnosť), spoľahlivosť, vnútorná stabilita, kultivovaný prejav, samostatnosť, tímová práca, digitálna gramotnosť (počítačové spôsobilosti), analyzovanie a riešenie problémov

Minimálne kvalifikačné predpoklady: ukončené minimálne stredoškolské vzdelanie s maturitou, úspešné absolvovanie 160 hodinového povinného bezplatného zaškolenia motivátorov z radov osôb so zdravotným postihnutím dištančnou formou (zaškolenie poskytne SPV úspešným absolventom pracovného pohovoru), prax v práci s ľuďmi a pozitívny vzťah k osobám so zdravotným postihnutím, komunikačné schopnosti. Ďalšie požiadavky: schopnosť motivovať iných výhodou, prax v práci s ľuďmi so zdravotným postihnutím výhodou.

Doplňujúca informácia: Pracovné miesta obsadzujeme v rámci národného projektu Sme si rovní II., ktorého cieľom je zabezpečiť individualizované poradenstvo a komplexný prístup k osobám so zdravotným postihnutím s cieľom ich integrácie do spoločnosti, osobitne na trh práce. Motivátori - mentori sú osoby so zdravotným postihnutím, ktoré poskytujú pomoc, podporu a poradenstvo iným osobám so zdravotným postihnutím.

Slovenský paralympijský výborx

Stručná charakteristika spoločnosti: Slovenský paralympijský výbor (SPV) je svojou činnosťou a postavením vyplývajúcim zo zákona č. 440/2015 Z. z. o športe v znení neskorších predpisov jedinečnou inštitúciou, ktorá podporuje motiváciu k prekonávaniu prekážok zdravotne postihnutých pri dosahovaní osobných aj celospoločenských víťazstiev a prepája motiváciu k pohybu s motiváciou k spoločenskému a pracovnému uplatneniu sa zdravotne postihnutých v živote. SPV má postavenie autonómnej, nezávislej a nepolitickej organizácie a je oprávnený riadiť paralympijské hnutie na území SR. Podporuje rozvoj paralympijských športov a športov, ktoré sú v riadení Medzinárodného paralympijského výboru, umožňujúc pritom výber športu podľa postihnutia a daností športovca. SPV je uznaným členom Medzinárodného paralympijského výboru, Európskeho paralympijského výboru, ako aj členom medzinárodnej organizácie ESCIF (European Spinal Cord Injury Federation) spolu s viac ako 30 zahraničnými organizáciami pôsobiacimi v oblasti pomoci, podpory, začleňovania, zdravotnej a sociálnej starostlivosti osobám so zdravotným postihnutím.
Kontakt: Slovenský paralympijský výbor

Videopopisy pracovných pozícií

Zones je super

1 milión
návštevníkov mesačne
Aktuálne je 2 503 ľudí online.