Praktická skúsenosť pre budúcich právnikov: Študentská pozícia právnika/právničky s ukrajinčinou

Liga za ľudské práva
Dlhodobá brigáda
Po 26.8.2024 21:30

Reagovať na brigádu

Reaguj na brigádu a následne ťa bude kontaktovať zamestnávateľ.
Náplň práce, informácie o pracovnom mieste: Hľadáš prácu, kde môžeš skutočne meniť životy ľudí? Chceš pomáhať konkrétnym ľuďom, ale práca v advokácii Ťa neláka? V tom prípade je naša ponuka práve pre Teba. Sme občianske združenie, ktoré sa špecializuje na pomoc cudzincom, cudzinkám, utečencom a utečenkám na Slovensku. Právo je pre nás nástrojom dosiahnutia spravodlivosti pre ľudí, ktorí k nám prichádzajú z cudziny. U nás môžeš rozvíjať svoje právnické schopnosti, ktoré aplikuješ na konkrétne prípady ľudí, ktorým pomáhame. Využiješ aj angličtinu, zoznámiš sa s množstvom ľudí z rôznych krajín a kultúr a budeš pravidelne pracovať s informáciami o krajinách ich pôvodu. Znalosť ukrajinského jazyka je podmienkou.Tvojou úlohou bude:pod dohľadom senior právnika / právničky poskytovanie právneho poradenstva pre klientov s cudzineckým pôvodom osobne priamo v Integračnom centra Košického kraja a v rámci mobilných výjazdov na iných miestach na Slovensku, ďalej telefonicky, emailom, na sociálnych sieťach zamestnávateľa a v inej online forme;organizácia workshopov, seminárov a konferencií pre laickú aj odbornú verejnosť zameraných na rôzne právne témy spadajúce pod agendu našej organizácie;príprava právnych rešerší a analýz. Ponúkaný plat: Od 6.50 – Finálna výška mzdy závisí od predchádzajúcich skúseností kandidáta / kandidátkyTermín nástupu: 16.9.2024Druh pracovného pomeru: na dohoduIné výhody: spolupráca s významnými medzinárodnými inštitúciami ako napr. UNHCR (Úrad Vysokéhokomisára OSN pre utečencov), KIND (Kids in Need of Defence);zmysluplná práca, ktorej cieľom je pomoc ľuďom v neľahkých životných situáciách;inšpiratívne pracovné prostredie;priestor pre sebarealizáciu, kreativitu a zavedenie/implementáciu vlastných nápadov a návrhov pri zlepšení interných procesov organizácie;Informácie pre uchádzača: Ak Ťa pozícia oslovila, páči sa Ti naša práca a chceš sa stať jej súčasťou:

• pošli svoj životopis a stručný motivačný list na urgacsova@hrl.sk
• do predmetu uveď „Študentská pozícia právnika/právničky“

Zaslaním svojho životopisu súhlasíš s tým, že ľudské práva patria všetkým ľudským bytostiam bez ohľadu na rasu, pohlavie, národnosť, etnickú príslušnosť, jazyk, náboženstvo, sexuálnu orientáciu alebo akékoľvek iné postavenie, a takýto postoj budeš aplikovať aj vo svojej práci.

Ak si Ťa vyberieme do užšieho okruhu uchádzačov o zamestnanie, budeme od Teba potrebovať podrobnejšie informácie o predošlom zamestnaní, akými sú dôvody Tvojho odchodu či meno a kontakt na priamych nadriadených pre kontrolu referencií.

Liga za ľudské práva uplatňuje politiku nulovej tolerancie sexuálneho vykorisťovania a zneužívania od všetkých svojich zamestnancov a zamestnankýň, preto od uchádzačov o zamestnanie, u ktorých sa vykonávajú kontroly referencií, sa bude vyžadovať aj predloženie čestného prehlásenia a/alebo aktuálny výpis z registra trestov.
Požadované vzdelanie:študent vysokej školy
vysokoškolské I. stupňa
Ďalšie požiadavky na kandidáta:

Od našej novej kolegyne, alebo od nového kolegu, očakávame, že bude mať:

  • všeobecný prehľad vo verejnom dianí;
  • príjemné vystupovanie na verejnosti;
  • organizačné a komunikatívne schopnosti;
  • záujem neustále sa dovzdelávavať v rôznych právnych oblastiach a sledovať aktuálne trendy;
  • nadšenie pre prácu s ľuďmi z rôznych krajín a kultúr;
  • schopnosť vysporiadať sa s časovými obmedzeniami;

Liga za ľudské právax

Stručná charakteristika spoločnosti: Liga za ľudské práva (HRL) je občianske združenie založené v roku 2005 právnikmi/čkami advokátmi/kami, ktorého cieľom je poskytovať právnu pomoc cudzincom/kám a utečencom/kyniam na Slovensku. Našou snahou je podporovať budovanie transparentnej a zodpovednej imigračnej, azylovej a integračnej politiky rešpektujúcej ľudské práva a dôstojnosť. Naše iniciatívy sa zameriavajú na podporu posilnenia postavenia cudziniek/cov a utečenkýň/cov v našej spoločnosti.

Veríme, že Slovensko sa môže stať novým domovom pre utečencov/ky a poskytnúť ženám, mužom a deťom bezpečie, stabilitu a nový začiatok. V priebehu rokov sme boli svedkami toho, ako utečenci a utečenkyne z rôznych krajín našli na Slovensku domov s pomocou miestnych ľudí, a veríme, že v našej komunite je veľa takých, ktorí sú ochotní zapojiť sa do úsilia o pomoc s integráciou utečencov/kýň do miestnej komunity. Sme tu preto, aby sme takýchto ľudí zhromaždili a ukázali im, ako je to možné.
Kontakt: Liga za ľudské práva

Videopopisy pracovných pozícií

Zones je super

1 milión
návštevníkov mesačne
Aktuálne je 3 953 ľudí online.